Interieur versus exterieur kelder waterdicht

kelder waterdicht

Binnen- en buitenkelders waterdichting kan op verschillende manieren worden voltooid. Uw locatie en uw type woning beïnvloeden beide welke binnen- en buitenkelders waterdicht zijn voor u en uw situatie. Er zijn veel voor- en nadelen verbonden aan elke optie voor waterdichting. In de onderstaande informatie worden verschillende manieren besproken waarop u uw kelder waterdicht kunt maken en kunt u bepalen of binnen- of buitenkelders waterdicht zijn.


1. Scheuren en gaten


Ongeacht of u het interieur van de buitenkelders waterdicht maakt, u hebt geen andere keuze dan scheuren en gaten te repareren. Patchen kan op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn. Voor het waterdicht maken van binnenkelders moet je los beton wegborstelen om een ​​fatsoenlijk oppervlak te krijgen. U moet beton gebruiken om de gaten en scheuren op te vullen en vervolgens gladstrijken. Het proces is tijdrovend en ingewikkeld. Waterdicht maken van buitenkelders op een zodanige manier dat scheuren en gaten geen probleem vormen.


2. Huidafscherming


Huidafscherming wordt alleen gebruikt met buitenkelderafdichting. In wezen wordt een huid over de buitenste keldermuur geplaatst nadat waterdichtingsverf is aangebracht. De huid fungeert als een vochtbarrière tussen de koele grond en het overtollige water. De huid is van rubber en heeft een honingraatontwerp.

3. Waterdichting verf


Binnen- en buitenkelders waterdicht maken zal altijd gebruik maken van waterdichte verf. De verf wordt aangebracht net als elke andere soort verf. Het is meestal gebaseerd op latex en laat water er niet aan hechten of na verloop van tijd afbreken. Waterdichte buitenverf is duurzamer dan waterdichte binnenverf vanwege het constante bombardement van vocht en regen die bestand moet zijn.


4. Waterafvoer


Het creëren van waterafvoer is een belangrijk onderdeel van het waterdicht maken van de kelder. Om het interieur van de kelder droog te houden, moet u een afvoersysteem buiten uw huis installeren. Er zijn veel manieren waarop dit kan worden gedaan, zelfs met de eenvoudige pijpen zoals regenpijpen. Een andere manier is om een ​​geul aan de basis van de buitenmuur te maken en een afvoerpijp in de geul te plaatsen en deze aan te sluiten op de buitenste leiding. Het houdt water weg van de betonnen fundering en uit de kelder.


5. Watersok

 Als het gaat om het waterdicht maken van buitenkelders, is de watersok een populaire keuze onder bouwers. De watersok is een rond stuk absorberend materiaal gewikkeld in een gaas. Het land rondom het huis is uitgegraven aan de basis van de fundering (ook de keldermuren). Een geul wordt gegraven en gevuld met 1-inch zand. De watersok ligt in het zand en bedekt met grind.
De geul wordt gegraven rond de omtrek van het pand en vervolgens wordt de aarde opgevuld over de watersok voordat deze wordt geëgaliseerd. Als het regent, zakt het water door de grond en bereikt het het grind. Het water filtert door het grind naar de watersok, waar het wordt opgeslagen. Na verloop van tijd komt het water langzaam terug in de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *